Срещата…с Героите на „Сити Души“

Българчетата!

…За които е важно да се грижим. За [badge style=“blue“][/badge]бъдещето – общото, по-доброто, желаното от всички нас.

Не ги изоставяме, защото те могат да се усмихват на нещо много малко, което друг изхвърля пред очите им.

Защото те са достатъчно изоставени, за да им покажем, че няма да са сами. Че могат да разчитат на нас, а ние – на бъдещето.

 

На тях и техните майки е посветена кампания „Сити Души“. Те са героите на кампанията. Никой не иска детето му да е такъв герой, но нашите герои на Съдбата все още се усмихват толкова невинно и по детски, че никой от нас не би ги изоставил. Вижте тези кадри – с всяко дарение, всяко споделяне и участие в кампанията вие помагате на тях – на децата, на бъдещето, на душите на всички ни да са сити!

Благодарим ви от тяхно име, а те ви подаряват своите усмихнати и чисти личица!

 

Малкия невинно син Калоян и неговия грижовен батко :)
Малкия невинно син Калоян и неговия грижовен батко 🙂
11080555_10152922762273640_2074934281449365232_o
Ivo Iliev: „Батко му ме помоли да ги снимам, защото нямали снимка заедно. Предната седмица идвали момче и момиче фотографи и безплатно направили хартиени снимки на майките с децата, но малкия Коко и брат му не били тогава там. Добри хора са дарили стари дрехи и Калоян е получил синия си гащеризон на звездичките. Брат му е получил ново яке – много беше щастлив, че му е по мярка. Той ми благодари хиляди пъти задето съм натиснал спусъка на фотоапарата и имат снимката заедно… поговорихме с него за кратко.“
Той просто се радва да бъде сниман... кога ли някой някога го е снимал...
Той просто се радва да бъде сниман… кога ли някой някога го е снимал…
Заразяващата чистота на още една детска усмивка..
Заразяващата чистота на още една детска усмивка..
Иво.. един безкрайно любопитен и любознателен ... Иво :)
Иво.. един безкрайно любопитен и любознателен … Иво 🙂
Русата дама, сърдечно и по майчински прегърнала двете дечица е Теодора, счетоводителка във фондацията. Раздава прегръдки и топлина, без да щади от ресурсите.
Русата дама, сърдечно и по майчински прегърнала двете дечица е Теодора, счетоводителка във фондацията. Раздава прегръдки и топлина, без да щади от ресурсите.
Всъщност Теодора обича да се занимава не с финансите на фондацията - а с това да бъде наистина близо до хората! Да им даде надежда. топлина, грижа.. себе си!
Всъщност Теодора обича да се занимава не с финансите на фондацията – а с това да бъде наистина близо до хората! Да им даде надежда. топлина, грижа.. себе си!
Какво ли кара едно дете да се усмихне по този начин? Снимката ме кара да настръхвам... и буца засяда в гърлото ми от кадъра, уловил тази тъжна усмивка...
Какво ли кара едно дете да се усмихне по този начин? Настръхващо е… и буцата в гърлото не мога да преглътна при този кадър.
Този тъжно усмихнат юнак всъщност беше основна фигура в кухнята, помагаше с миенето на съдовете, товареше и разтоварваше разни неща.. тъжен начин да се научи едно дете на отговорности.. Момчето вдясно е доброволецът, който готви в кухнята.
Този тъжно усмихнат юнак всъщност беше основна фигура в кухнята, помагаше с миенето на съдовете, товареше и разтоварваше разни неща.. тъжен начин да се научи едно дете на отговорности.. Момчето вдясно е доброволецът, който готви в кухнята.

Научете повече за кампанията,  ВКЛЮЧЕТЕ СЕ в нея…

Споделете!

[well]PS. Благодарности на Иво Илиев за цялата отдаденост, чисто сърце, времеви и всячески ресурс, който отделя, за да подкрепи тази кампания. Кадрите, които виждате са през неговия обектив, през неговата душа.[/well]

Цялата публикация „Срещата…с Героите на „Сити Души““

Кои сме ние и каква е целта ни?

Колектим е българската crowdfunding платформа – най-лесният начин да събереш пари за твоя проблем, кауза или проект.

Целта ни е да обединим на едно място будни хора с  креативни идеи, иновативни продукти, благородни каузи и апели за подкрепа и да ги срещнем със съмишленици. ОНЛАЙН.

Постарахме се да направим Колектим  лесна за употреба платформа. Екипът ни се опитва да осигури на потребителите възможност да споделят своите лични истории, необходимости, желания, идеи, проекти за развитие – да направят СВЕТА съпричастен с тях, търсейки помощ за реализирането им.

Как работи?

Създаването на кампания е безплатно.

Нужно е само да разкажеш историята си лично, в думи, снимки, видео – с каквото разполагаш. И да помолиш за помощ. Ние сме до теб на всяка стъпка, за да ти помагаме.

Споделяй  във всички социални мрежи. Достигането до възможно най-голяма аудитория от хора е основна мисия на всяка кампания. С Колектим имаш множество опции да разпространиш кампанията си и да създадеш шум около нея.

Събирай средства – безопасно в своя Пейпал акаунт. Всяка сума, която получите като дарение по кампанията си в Колектим – пристига в личния ви Пейпал акаунт и имате достъп до нея веднага и без посредници.

…Различната crowdfunding платформа…

Въпреки че повечето Crowdfunding платформи работят по един и същи начин, Колектим има своя уникален елемент, който създадохме с цел да подпомогнем събирането на средства на всеки един от вас. Нарекохме го Пулс – той отмерва жизнеността на всяка кампания на база на всички споделяния, харесвания, дарения и пр. взаимодействия по нея. Когато е висок пулсът на кампанията – тя  може да спечели възможността да бъде популяризирана специално от Колектим – сред партньорските мрежи и под формата на фейсбук реклама.

 

Цялата публикация „Кои сме ние и каква е целта ни?“

Как да си направя PayPal-акаунт

За да направите регистрация в PayPal са необходими не повече от десетина минути, като за да завършите процеса не е задължително да въвеждате веднага данните за своята кредитна или дебитна карта. Това може да го направите и в последствие. Дори може и да нямате въведена карта и пак да имате акаунт. Но за да изтеглите пари от своята регистрация в PayPal задължително вече трябва да имате такава карта.

1. Как да се регистрирам

За начало на регистрацията кликнете  върху горния банер.

От появилата се страница трябва да щракнете върху линка Sign Up Today!, за да започнете регистрация в Пайпал.

Следващата стъпка от процеса по регистрация изисква да изберете страната, в която се намирате от списъка в падащото меню "Your country or region". Там ще трябва да маркирате Bulgaria, при условие че живеете в България в момента и се регистрирате от тук.

Продължаваме с избора на вида на сметката в системата на PayPal

1.Ако възнамерявате да използвате системата предимно за извършване на плащания на стоки и услуги, без да е необходимо да получавате пари по сметката си или ако ще получавате то да не е често кликнете на "Get Started" в частта "PayPal for you".

2.Ако възнамерявате да използвате системата на PayPal и вашия акаунт в нея за извършване на покупки и продажби на стоки и/или услуги, тоест не само да плащате, но и да извършвате някакъв бизнес кликнете на "Get Started" в частта "PayPal for Business".

Ако не сте сигурни какво ще ви е необходимо, то без проблем може да стартирате със сметка от "PayPal for you", който в последствие, при нужда, можете да ъпгрейднете напълно безплатно към сметка "PayPal for Business".

Идва един от основните моменти по регистрацията в PayPal, а именно въвеждането на личната информация на потребителя, нещо, което трябва да попълните много внимателно. Първото поле(Email address) отговаря на имейл адреса, който ще въведете при регистрацията и в последствие ще ползвате за вход в системата. Удобството на идентификацията само с  имейл адрес за системата на ПейПал е много голямо, защото ако някой иска да ви изпрати пари е достатъчно да знае вашият адрес, с който сте се регистрирали и нищо повече. След това трябва да изберете парола за вход във вашия акаунт(Choose a password), като минималната дължина е 8 символа. Паролата за достъп трябва да бъде написана отново в следващото поле(Re-enter password).

Много важно е да имате предвид, че попълването на данните трябва да бъде направено само и единствено на Английски език, за да може тази информация да бъде достъпна и най-вече разбираема от хора в целия свят, а не само от тези, които използват кирилица!!!

 Следващите полета са за връзка. В тези полета трябва да въведете името(First name), фамилията(Last name), адресът за кореспонденция(Address Line 1),по желание втори адрес за кореспонденция(Address Line 2),град(City), област(State / Province / Region),пощенски код(Postal Code) и телефон за връзка с вас(Phone number). Тези данни трябва да отговарят на адреса, на който живеете в момента и който сте дали в банката (издала вашата банкова карта) като адрес за кореспонденция, макар че не е задължително да са идентични с тези дадени в банката.

Внимание!

Ако искате сега да въведете информацията за картата прочетете т.2 на това упътване, поставете отметка на "Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)" и въведете информацията за картата както е описано в нея.

След като сте попълнили данните натискате бутона "Agree and Create Account".

Ако не желаете да въведете сега информацията за картата махате отметката в "Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)" и кликвате на бутона "Agree and Create Account". След като потвърдите своя акаунт може да въведете тази информация по всяко време.

Внимание! Но все още процедурата по регистрация не е завършена окончателно. За да я завършите трябва да докажете, че вие сте собственикът на дадения имейл адрес. Влизате в своята електронна поща и проверявате за нови съобщения. Понякога писмото е в частта "Спам", затова проверете и там. Отваряте писмото, кликвате на връзката "Link Now".

След като кликнете на него се отваря страница, на която трябва да въведете паролата, която сте избрали при регистрацията и кликвате на "Confirm"

След като кликнете на "Confirm" се отваря страница, на която трябва да изберете два тайни въпроса и съответно два отговора, които в последствие ще се използват ако стане нещо с акаунта.

Кликвате на "Submit" и се отваря страница, на която отново може да въведете информация за картата или да пропуснете засега тази операция, кликвайки на "Go To My Account" (ниско вляво на прозореца).

2.Как да добавите дебитна или кредитна карта към своята регистрация в paypal?

Сега вече може да добавите карта, която в последствие ще ползвате за разплащане и получаване на суми по вашия PayPal акаунт.

 За да добавите дебитна или кредитна карта, към своя PayPal акаунт е задължително в нея да има поне около 2 евро. Ако въвеждате кредитна карта, то не трябва тя да е с напълно изчерпан лимит, а ако регистрирате дебитна Visa Eletcron в нейната сметка трябва да са налични някакви пари. Това се налага, понеже в процеса на удостоверяване на сметката се извършва превод на определена сума от тази сметка към Пейпал. В последствие тези пари се връщат обратно на Вашата сметка. Тази процедура се нарича Expanded Use Program (EXPUSE) и се прави с цел да потвърдите, че Вие сте собственик на дадената карта, за да се избегне възможността от злоупотреби.

И така как протича самата процедура. Влизате в своя профил в PayPal. Отивате на "My Account/Profile/Add-Edit Credit Card". Натискате бутона "Add a Card". Въвеждате инфирмацията така, както е написана на картата, като в графата "Card Verification Number" пишете трицифрения код, който се намира на задната част на картата. След като въведете информацията от картата и натиснете бутона "Add Card" се преминава към изпълнение на EXPUSE програмата.

За да разберете какъв е 4-цифрения EXPUSE код трябва да отидете до банката издател на картата и да поискате разпечатка от движението на вашата сметка. Там трябва да има операция от PayPal като за основание на плащането бива маркиран специфичен 4-цифрен номер, следван от текста EXPUSE.

След като вече ви е ясно как да разберете EXPUSE номера трябва да го въведете за да приключите процеса на верификация на картата. На началния екран My Account / Overview трябва да видите съобщение, което да ви напомня, че все още не сте въвели нужния 4-цифрен номер за преминаване в EXPUSE програмата и получаване на статус Verified…

Щраквайки върху това съобщение, ще бъдете отведени на страница, където да въведете този код, разбира се, при положение че вече разполагате с него. След като въведете 4-цифрения EXPUSE код, вие сте готови да използвате пълноценно възможностите на системата за онлайн разплащания PayPal за извършване на плащания за различни услуги и стоки в интернет, както и за получаване на пари за извършени от вас услуги или продажби. Един добър пример за място, където почти всички възможности за покупка и продажба на стоки и услуги са обвързани със системата на PayPal са онлайн търговете на eBay, където разбира се не сте ограничени само до ползването на PayPal, но с негова помощ пазаруването е най-бързо, лесно и сигурно.

Видеото – лесни трикове да направиш кампанията си успешна.

Добави си видео

Какво е видеото? 

Вероятно ти е правило впечатление как видео, споделено в социалните мрежи от твоите приятели има  много голяма гледаемост и подтиква хората към активност от всякакъв вид – те коментират, харесват, спорят, смеят се. Изобщо Видеото е споделяне на ЕМОЦИЯ и то с огромен заряд – тъй като статичността от снимката е преодоляна – и на практика досегът с аудиторията е много по- силен. Видеото е като къс филм – само че в него актьор може да си ти – да сътвориш смислено послание, което да отправиш по въздействащ начин благодарение на този прекрасен способ.

Не е нужно да бъде ПЕРФЕКТНО…Просто го направи така че да бъде 

 • Кампании с видео имат по-силно влияние върху публиката. Това е начин за теб да разкриеш още малко от себе си.
 • Трябва да бъде видео, което е свързано с твоята кауза. Прекрасно е хората да имат възможност да те видят, да се запознаят с теб и с начина, по който говориш и мислиш. Но все пак това трябва да е видео – което е направено конкретно за случая – а не просто да прикачиш налично видео, само заради това да си запълнил полето. От видеото има смисъл само, ако е по конкретeн повод!
 • Интегрирането на специално изработено видео е стъпка за сближаване с аудиторията, стъпка към изграждане на доверие.

Вложи страст в направата му, без значение, че ще изглежда непрофесионално. Покажи на всички колко много те и е грижа за това, което си се захванал да правиш! Качи го в Youtube.com  и си го закачи към страницата на кампанията. 

Сега си ти наред!

Ако се сещаш за други съвети как да направим видеото към кампанията си по-хубаво – коментарите отдолу са полето ти на изява.

Тук ценим всяко мнение и не се сърдим ако спориш с нашето.. В спора се ражда истината!

Начините за споделяне в Колектим

Споделяне на кампания

sharecamp

В Collectim имаш опция да споделиш в социални мрежи цялата си кампания. Важно е да го правиш често и да не се уморяваш да информираш всички за прогреса на кампанията. Честите споделяния са покани към твоите приятели да бъдат активни по кампанията ти. Колкото по-често и на колкото повече места го правиш – толкова по-голям е шансът останалите да поемат инициатива да ти бъдат съмишленици. Както виждаш – сложили сме и специален брояч на споделянията.

Когато натиснеш  бутона ВРЪЗКА се отваря прозорец, който ти позволява да вземеш линк, с който да интегрираш уиджет на кампанията си в блог или сайт, където да е видима за всички посетители и да увеличаваш броя на привържениците си.

 

Можеш още да вземеш кратък линк на кампанията си  за по-лесно споделяне и да не се налага да търсиш различни сайтове за съкращаване на линкове.

А ако искаш да дадеш достъп на странични лица до черновата на кампанията – тоест хора, които ще могат да правят корекции по нея и ще имат същия контрол по управлението като твоя – третият линк е за тази цел.

widget

 

Споделяне на наградата

Отделна е опцията да споделиш само наградите, които си определил за своите дарители, за всяка една от сумите. Това е още един елемент, който можеш да споделиш навсякъде – без да се повтаряш с информация, но същевременно – ангажирайки аудиторията все с едно и също нещо – твоята кампания.
Не забравяй също и LIKE бутона – макар и по-пасивен от останалите дейности е все пак дейност, която се отразява в акаунта ти и хората могат да видят и да полюбопитстват какво точно си харесал

nagradaexample

 

Новини

Новините са начин да държиш всички заинтересовани по кампанията ти информирани по прогреса й. Важно е да даваш регулярна информация по кампанията си – така създаваш доверие у всички, които са те подкрепили, и събираш съвсем нови съмишленици. Можеш да споделяш в социалните мрежи всяка новина, която напишеш.

updates

Споделяне на даренията

Oтделно можеш да споделиш в социалните мрежи всяко едно дарение, пристигнало към твоята кауза. Направи го – така показваш на човека, който ти е дарил, че това е много важен жест за теб, показваш на останалите, че имаш съмишленици, като негласно по този начин ги подканяш и те да те подкрепят. Всичко това са ценните начини да създадеш шум около своята кампания.

dareniq

Сподели Профила

В dashboarda  на всеки потребител има бутон Сподели профила. Той е много важен – позволява ти да споделиш целия си профил в Колектим в социалните мрежи  -така че хората да видят всички твои дейности, извършвани в платформата. Отделно ти предлагаме линк за споделяне на специалния Колектим знак, да заявиш пред всички, че обичаш Колектим. Но едно от най-важните неща за споделяне тук – е твоята визитна картичка, която съдържа информация за кампаниите ти, даренията ти през платформата и изобщо важни неща, които може би ще се радваш да споделиш. Тя е уиджет, който спокойно можеш да интегрираш навсякъде.

spodeli_profile

Facebook

Споделянето във Facebook ти дава възможност да публикуваш на собствената си стена – така че всичките ти приятели да виждат информацията, която си решил да споделиш.

Можеш да споделиш на стената на приятел – ако искаш да направиш така, че конкретен човек със сигурност да види споделеното. Ако си член на някоя група – Facebook дава опция да споделиш информацията си в самата група – така ангажираш хора, събрани по взаимен интерес ( този на групата) с поста си. Ако имаш страница, която управляваш във Facebook – можеш да споделиш своята кампания и направо на нея. Така всички фенове на страницата ще виждат съдържанието, което си споделил. Всички тези опции за споделяне са важни и трябва да бъдат използвани за твоята успешна кампания. Те създават онзи вирусен ефект на разпространение – въвличат аудиторията чрез различни инструменти и я правят активна в твоя полза.

Сега си ти наред!

Пропускаме ли нещо? Със сигурност.

Използвай коментарите, за да ни допълниш и подсетиш.

Знаем, че не сме най -добрите – но с твоя помощ се надяваме да станем. Не се притеснявай да драснеш коментар – само с обсъждане можем да вървим нагоре!

Как да напишеш „Благодаря“, което да трогне дарителя ти

Никога не забравяй да благодариш

Изпрати лични съобщения на всеки, който ти е помогнал. Покажи на всеки колко признателен си за помощта му. Когато правиш това – всъщност даряваш със сила, този, който ти e дал възможност. Толкова естествен жест на взаимност! Ето няколко полезни съвета, как твоето Благодаря – да звучи наистина запомнящо се!

 • Бъди прям и искрен. Човекът, който те чете трябва наистина да ти повярва, че му благодариш. Използвай думи, които са нежни и лични. Не пиши просто „Благодаря“ , а го напиши така, че то да значи наистина нещо.
 • Бъди честен. Това е част от това да бъдеш прям. Кажи на човека, на когото искаш да благодариш, че не би могъл да се справиш без неговата подкрепа – но го кажи само, ако наистина го мислиш. Фалшът винаги отблъсква.
 • Бъди конкретен. Просто „благодаря“ не е достатъчно. Кажи за какво благодариш.
 • Покажи на човека, че разбираш каква саможертва е направил, за да ти помогне. Без значение дали е малка или голяма – тя е в твоя полза и ти трябва да му покажеш, че я оценяваш.
 • Думите, които пишеш – трябва да са внимателно подбрани – имаш привилегията да имаш времето да ги измислиш, така че формулирай изказа си ласкаво. Човекът, който те чете, трябва да знае, че си отделил достатъчно време, за да му напишеш това специално писмо.
 • Сподели успеха, който си постигнал – благодарение на твоя поддръжник. Нищо не би го зарадвало по-истински от това да види, че с негова помощ си постигнал нещо значимо.

Сега си ти наред!

Мнението ти е важно за нас.. Ама наистина!

Ползвай коментарите, за да ни споделиш и своите знания, със сигурност има много какво да научим и ние от теб!

4 важни правила за комуникацията с потенциални дарители

Когато описваш своята кампания имаш пълната свобода да кажеш какво искаш да направиш и как.

 • Никога не забравяй да бъдеш честен. Лъжата никога не е добър подход към постигане на целите, затова никога не подценявай своята публика.
 • Не се страхувай да бъдеш шантав – хуморът и забавния тон са отличен начин да привличаш хора към каузата си.
 • Бъди непринуден – не използвай хвърчащи фрази – колкото по-семпъл и естествен си – толкова повече звучиш като ЕДИН ОТ НАС – хората, които ще те подкрепят.
 • Обновявай непрекъснато своите дарения. Хората, които те подкрепят ще се радват да ги държиш в течение как се развива кампанията ти. Това е начин да ги накараш да се чувстват като част от твоя проект и те ще бъдат такива, ако непрекъснато ги информираш. ОТКРИТОСТ!

Сега си ти наред!

Пропускаме ли нещо?

Няма да се сърдим ако ни допълниш или коригираш в коментарите. Ние сме от онези странните хора – вземаме си поука вместо да се правим на велики.

Как да формулираш наградата си така, че да влезеш в сърцето на своите дарители

Обяви уникално възнаграждение за своите поддръжници. Може да е нещо мъничко – но е начин да кажеш „Благодаря“

Избери сума на дарение, за която дарителят да получава награда. Трябва да знаеш, че всеки който направи дарение с избраната сума – трябва да получи обещаната от теб награда. За да привлечеш вниманието към каузата си, трябва наистина да се постараеш и в измислянето на тази отплата. Ето някои идеи.

Отплата

Потенциалните ти дарители обичат да знаят, че техния принос е толкова важен за теб, че да им предложиш отплата. Навярно се сещаш за случаи, в които си се чувствал привлечен от това да помогнеш на някого още повече, когато разбереш, че той се е постарал да измисли специален начин да ти благодари.  В повечето случаи дори нямаш конкретна полза от подаръка, който са ти направили, но самия факт, че те карат да се чувстваш значим – е безценен.

Хумор

Чувството за хумор е изключително важно!  Една награда, измислена с чувство за хумор – печели симпатиите на дарителя, който прави своята стъпка в твоя полза. Дори когато поводът е да финансираш бизнеса си, което само по себе си е сериозна тема – не оставяй прекалено сериозен – отпусни се и предразположи публиката си с доза умерен хумор. Разбира се, има случаи на кампании, в които хуморът не е удачен, бъди съобразителен

Съобразяване с края на кампанията

Направи така, че хуморът и обещаната награда да останат свързани с края на кампанията ти. Хората, които тепърва прохождат в събирането на средства онлайн, не се сещат, че шансовете им да имат по-голям успех се увеличават, ако разпределят наградите си така, че те да обхващат целия период на кампанията ( ако това разбира се е възможно).  Така ще задържиш вниманието на своите поддръжници до края на кампанията си и ще ги накараш да бъдат редовни дарители. ( Това е актуално ако кампанията ти обхваща един голям период от време)..

Изпълними обещания

Никога не обещавай повече от това, което можеш да дадеш. Няма смисъл от огромни обещания, ако още в самото начало си сигурен, че няма да можеш да ги покриеш. А и в крайна сметка – спомняй си, че правиш кампания, с която търсиш помощ, а не такава, която ще те разори.

Стриктен в изпълнението

Винаги бъди стриктен в изпълняването на своите обещани награди. Спазвай времето, сумата и всички условности, които сам си отбелязал по дадена награда. Ако публиката ти усети, че имаш разминавания – много бързо ще ги разколебае и ще ги загубиш като поддръжници.

Който ти помага няма да го направи заради наградата, но е хубаво да я включиш в кампанията си. Например – ако събираш средства, за да издадеш книга – можеш да обещаеш по едно копие, на всички, които са ти съдействали да постигнеш целта си. Ако събираш, за да финансираш изложбата си – безплатен вход за посещение е добра идея. Ако пък събираш средства, за да помогнеш на животинка в беда – добър вариант е да им предложиш тениска със снимка на спасеното животно или с някакъв хубав надпис, който да ги накара да се почувстват допринесли.

Различно е когато става дума за здраве и лечение. Когато кампанията ти събира средства за лечение – хората са наясно, че не си в състояние да бъдеш ангажиран с креативни награди…

Сега си ти наред!

Имаш още нещо предвид – сподели ни го в коментарите! Ценим всяко мнение – особено тези, които могат да бъдат истински полезни!

4 лесни трика за запомнящ се апел

Вдъхновение за останалите

Бъди вдъхновяващ – винаги си спомняй, че е велико да бъдеш вдъхновен, но да вдъхновяваш е просто невероятно!

Структурирай своя апел така, че да покажеш целия си оптимизъм и енергия, своето желание да създадеш по-добър живот, по-добър свят.

Не използвай сърцераздирателни думи, за да достигнеш до своята аудитория – те са хора, които вече така или иначе са наясно, че животът е труден и всеки има нужда от подкрепа. Сърцераздирателните словоизлияния отдавна вече не са на мода. Нещо повече – те имат склонността да звучат преиграно и да отблъскват хората поради ненужния фалш в тях.

Различни проучвания сочат, че колкото по-естествено и смирено подхождаш – толкова по-голям е процентът на хората, които биха могли да ти симпатизират. Покажи им, че имаш вяра, бъди креативен, бъди смел.

 Четири неща, които твоят апел трябва да БЪДЕ!

 • Свързващ – свържи апела си с нещо, което интересува твоята аудитория – пести време, кара ги да се чувстват добре, да се чувстват силни…
 • Награждаващ – Предложи награда за участието им в твоята кауза. Добрите награди са внезапни, лични.
 • Да помолиш ясно за помощ – да ги накараш да си визуализират самото действие.
 • Запомнящ се – не просто да направи впечатление, впечатлението да бъде трайно. Помисли за всички онези реклами, които си запомнял, за да разкажеш на приятелите си, а дори не си запомнил какво всъщност са рекламирали. Трябва да направиш апел, който да е запомнящ се – но и да е свързан с каузата ти.

Сега си ти наред!

Нещо пропускаме ли за апела?

Сподели ни и твоите знания за тази съществена част от посланието на кампанията – всеки съвет е добре дошъл.

Ползвай коментарите за поле за изява – нека всички виждат какво ни пишеш!

Защо са важни социалните мрежи и популяризирането.

Социално значение на социалните мрежи

Споделяй – колкото повече го правиш – до толкова по-голяма аудитория ще достигнеш.

Facebook е огромно социално пространство, което дава прекрасна възможност да създадеш шум около твоята кампания. Хората днес са във Фейсбук – за добро или лошо. В твоя случай е повече за добро – защото днес ти не се нуждаеш от вестник, телевизия и радио, за да популяризираш нещо – имаш световната мрежа, която ти дава всеобхватно поле за изява.
Споделяй, харесвай, коментирай, накарай приятелите си да бъдат също активни по твоята кауза.

Използвай Twitter като още едно средство за привличане на сътрудници. Туитър е „създателят“ на тъй наречените хаштагове (подобни на говорилни), в които се публикуват неща по определена тема. Популярно в Туитър е споменаването ( @mention). Споменавай хора, така ще направиш съдържанието си – видимо за тях и ще ги подтикнеш към активност.  Използвай такива за своята кампания, изобщо не се колебай за всякакви тънкости и новости.
Ако имаш и Google+ акаунт – не се колебай да го ползваш – чудесно място е за създаване на публичност. Тук аудиторията е по-бизнес насочена. В Гугъл + имаш шанса да подбираш различни кръгове на разпространение, съответно за различните читатели – можеш да избираш различни послания, с които да достигаш до тях. Използвай всеки вид социални мрежи, за които можеш да се сетиш, за да разпространяваш своето послание.

Youtube –  непременно трябва да качиш видеото си от кампанията ( ако вече си направил такова ) в тази мрежа. И не забравяй да оптимизираш заглавието си така, че да бъдеш лесно откриваем. Едно видео в Youtube те изстрелва много напред.

Pinterest –  страхотна социална мрежа за складиране на интересни неща върху т. нар.. „дъски“ . Направи си дъска, сложи и готино заглавие и си забоди там кампанията.

Блогове на известни репортери и журналисти са добър вариант, те се нуждаят от добри истории, за които да пишат – научиха ли вече за теб?

Намери известни блогове и се помоли на блогърите да напишат някоя статия за теб. Блоговете, които са четени от много хора са идеално място за популяризиране. А и една публикация в такъв блог е съвсем друго ниво на разпространение на кампанията ти  – там е послание от ДРУГ за ТЕБ! Нещо като реклама, но много по-добро, нали?

Най-важното от всичко това е да запомниш, че за да има успех кампанията ти – тя трябва да присъства във възможно най-много социални мрежи – възможно най-често. БЪДИ ПОСТОЯНЕН!!!! 

Сега си ти наред!

Какво мислиш ти?

Напиши ни коментар с твоето мнение по въпроса за социалните мрежи.

Нека си бъдем полезни взаимно!

 

Как да определим разумна цел?

Цел, която вдъхва доверие

Мисли добре преди да заговориш с числата – хората лесно могат да се отблъснат, ако целта, която си поставил звучи неразумна.

Целта ти трябва да бъде ясна и точна! – Когато пишеш своята цел трябва конкретно да заявиш, какво се очаква да се случи. Пример: „Нуждая се от 2000 евро за операция на очите.“ Когато целта ти е ясна – е лесно измерима

Достижима – определяй такива цели, които могат да бъдат достигнати с уменията, които имаш. Достижимите цели карат хората да се борят за достигането им много по-напористо. Недостижимите ги карат да се смущават.
Реалистична – Определи цел, за която си готов да работиш. Една реалистична цел кара хората да ти повярват, че всичко, за което им говориш, наистина си струва.

Време – Добре е да сложиш краен срок за кампанията си и когато го правиш да съобразиш времето, което си дал за постигане на целта ти.

Сега си ти наред!

Ако имаш наблюдения каква още трябва да бъде Целта, която поставяш в кампанията си – молим те да я споделиш с всички ни в коментарите. Нека си бъдем полезни, по-готино е!

9 съвета за снимката ти, които ще направят кампанията ти магнит за дарения.

Публикувай снимка в кампанията си

Със снимка – кампанията ти си има лице, което грабва вниманието. Когато добавим изображение към кампанията си – добавяме една голяма доза интимност към посланието си – това е акт на сближаване с аудиторията – разкриваме им себе си. Не просто лицето е това, което откриваме – разкриваме емоция, споделяме момент ( този, в който снимката е заснета),  правим останалите съпричастни към нещо, което за нас самите означава много. Замисли се с кого споделяме любимите си снимки – с приятелите си! Когато споделим една такава снимка – караме останалите да ни чувстват като близки.
Хората обожават да гледат снимки – така че не се притеснявай – НИКОГА НЯМА опасност да сложиш твърде много снимки! 

 • Когато crop – ваш снимката си – внимавай да отрежеш част, която е съществена, да се вижда добре на снимката какво има на нея. Няма смисъл от crop, който е отрязал част, която е неразбираема.
 • Винаги следвай правилото за 3-те третини в снимката си – обикновено добрите, въздействащи снимки – никога не позиционират обекта, който искат да покажат в центъра.
 • Избери такава, която освен да ти е любима заради момент, емоция, преживяване – да носи наистина заряда от всичко това!
 • Избери такава, която е в съответствие с каузата ти. Например, ако целта на кампанията ти е да отидеш на меден месец с любимия/ата си – сложи ваша весела и пленяваща снимка.
 • Когато обработваш своята снимка – винаги прави разлика между Crop, Resize   и деформация. Снимки, които са смачкани, издължени, разширени при обработката ти – говорят основно, че не си се справил добре с нея. Постарай се и я направи да изглежда наистина добре.
 • Важно е снимката, която си избереш да бъде и все пак с добро качество – за никого няма да е удобно да се чуди какво точно е заснето на нея, а и е далеч по-представително и за теб и кампанията ти, ако си обърнал внимание и на този детайл.

Позитивизъм

 • Важно е да знаеш, че снимките, които споделяш трябва да са приятни за гледане, да бъдат подканящи, да накараш хората да те харесат наистина и да искат да те подкрепят.
 • Не споделяй тъжни снимки. Прекаления драматизъм отблъсква.
 • Хората адмирират и подкрепят волята за справянето с трудностите, така че акцентирай на снимка с положително послание. Дори когато поводът не е весел, опитай да се концентрираш върху позитивизма и силата, които искаш да покажеш.

СЕГА си ти наред!

Със сигурност има неща, които не сме се сетили да споменем тук – не се колебай да ни допълниш в коментарите!

Все пак целта ни е да бъдем полезни, нали? Нека бъдем всички такива – с каквото можем.