Сити ДУШИ

Loading

Polina Kotseva

Никоя майка не заслужава да се чувства изоставена! ТЕ ИМАТ НАС, нали?

Да създадеш живот е нещо прекрасно, особено когато знаеш, че не си сама. В противен случай това може да е нещо ужасяващо страшно за жена, която няма на кого да разчита. И все пак намираш сили на пук на самотата, трудностите и сблъсъка с толкова много емоции, отговорности и нови мигове, за които никой не е подготвен.

Институциите ги наричат „самотни майки“, но коя майка всъщност е самотна, когато всеки ден може да погледне детските очи и искрено да се усмихне на своята рожба? Напук на неволите. Въпреки, че няма на кого да разчита. 

Всъщност... има на кого – НА НАС.

Ти, аз, ние – които знаем, че не е справедливо една майка да се чувства самотна. Ние знаем, че е важно да не сме поредните, обърнали гръб на тези жени, които не са избрали лесния път и следват своята най-важна мисия, отредена от живота – да бъдат майки въпреки всичко!

Общо 280 майки и деца получават храна само 5 дни в седмицата от социалната кухня на ул. Драва Собоулч 7а (гр. Варна).

280 майки и деца гладуват през останалите 2 дни.

До момента, добър човек е финансирал съботното хранене, но вече не може да го прави. И не са имали сърце да им кажат, че повече храна няма да има. 

Това можем да променим заедно. Няма значение дали е справедливо, или не!
Важното е, че можем да го променим!

От кухнята на ул. Драва Собоулч 7а са казали, че ще се вместят в 1.50 лв на порция. Това прави 420 лева за организирането на обяда за една събота и неделя. Но с 9 000 лева - ще можем реално да осигурим обяд без притеснения за следващите 21 седмици на тези жени и техните дечица. Тока, труда ще са безвъзмездно от хората в кухнята.

Защото НИКОЯ МАЙКА не е самотна!
Защото НИКОЯ МАЙКА не бива да се чувства изоставена!
Защото ако заедно успеем в тази мисия – и тези майки, и аз, и ти – всички ние ще сме със СИТИ ДУШИ! Това е нещо безценно!

Аз съм Поли.

Видях събитието за организиране на топъл обяд за самотните майки, което Никола Куташки инициира и заедно с Иво Илиев и приятели решихме да разрастнем кампанията и да въвлечем повече хора в нея.

Можете да ни пишете без да се притеснявате, да се интересувате за подробности по кампанията - ние оставаме на разположение да даваме постоянна информация и в крайна сметка - обнадеждени сме, че заедно можем да направим нещо наистина ценно!

Всеки може да помогне!

 • Всяко дарение е от значение за кампания като тази! Без значение от размера му, важен е броят на хората, които ще се включат в тази инициатива - именно те могат да я направят успешна.
 • Ако не можете да отделите дори малка сума - винаги можете да натиснете BOOST бутона - той повишава пулса на тази кампания и тя ще бъде рекламирана от Collectim, с цел достигане до по-широка аудитория от съмишленици,.
 • Споделете кампанията. Всеки шум, който успеем да създадем около този казус - може да доведе до една по-щастлива развръзка.

От 09.03.15 - има и банкова сметка от Колектим, към която можете да превеждате своите дарения. 

IBAN: BG10RZBB91551005701324
BIC: RZBBBGSF
REIFFEISEN BANK
Титуляр: Колектим ЕООД 

Като основание за превода - пишете "Кампания СИТИ души"

Тъй като към момента няма как даренията по банковата сметка да се отбелязват директно в сайта на кампанията - както е с Пейпал даренията - ще отбелязвам лично всяко дарение, което е видимо по сметката. В момент, в който се натрупват повече средства ( може би на седмична база) ще прехвърляме къ Пейпал акаунта на кампанията - за да може сумата да се отбелязва в прогреса и всичко да е видимо, проследяемо и прозрачно!

Това е една от онези жени, тъй наречените "самотни майки", за които организирахме кампанията "Сити души" http://coll.im/6tza3i ...

Съгласила се да я снимат, въпреки, че никой не обича да бъдат запечатвани слабите и болезнените му моменти, защото била убедена, че „нали за всички го правим, нека, нека“...

Гледам тази снимка, която за много от вас ще бъде просто снимка.. но аз виждам поглед - изгубил надежда, израз - потънал в сиво.. образ - лишен от мечти...

И в ума ми са думите на Ivo, заснел този кадър...

"Тук я помолих да се усмихне"....

Споделям връзка към статията на Иво Илиев, когато беше на посещение в социалната кухня, с всичко написано, видяно, почувствано...

02.04.2015 г. беше ден на среща! С ТЯХ - ГЕРОИТЕ на кампанията!

А ето ги и тях - Българчетата... децата на "самотните" български майки, които ние не бива да изоставяме и НЯМА! 

Това е Калоян, невинно син Калоян в ръцете на батко си. Иво Илиев им направи този кадър, помолен от баткото, защото те "си нямали снимка заедно". Добри хора са дарили стари дрехи и Калоян е получил синия си гащеризон на звездичките. Брат му е получил ново яке - много беше щастлив, че му е по мярка.

Това е Иво, заснет от Големия Иво, в миг когато открива изхвърлената от някой друг играчка, която за него е съкровище, което го кара да подари тази усмивка! Иво.. няма как да забравя очите! 

Този мъник помагаше в кухнята, почти нямаше време да го снимаме, защото беше зает да доброволства по всички възможни начини. Това е и причината да не сме разбрали името на този наш герой. Той просто беше вихър и сме благодарни, че ни отдели този миг измежду благородните си задачи да заснемем този кадър. 
Докато бяхме там с Иво Илиев, в мен преминаваха какви ли не емоции. Както сам Иво каза: "немотията им ги е обединила по един много красив начин". Безусловен. Безрезервен.

И знаех, че на фона на цялото им нямане – тази споделена, нежна и толкова безусловна близост ги прави по-богати от повечето хора, които познавам, в автомобили по-скъпи от апартаментите им, заобиколени от студенината на ненужен лукс и охолство... без споделеност.

Убедена съм, че пред чистата, детска, невинна заедност – всеки лев губи стойност и всичкото финансово богатсво изглежда нелепо смешно. И също толкова нелепо необходимо... за оцеляване.. Сигурна съм – че всеки от нас има какво да им даде..точно колкото съм сигурна, че ако си позволим да ги ВИДИМ – има много какво да научим от тях.... 

Благодарим ви!

comments

No updates made by now

No donations made by now

Pulse

0
last 30 days
 • Likes
  0
 • Views
  0
 • Shared content
  0
Social causes
Personal
EUR 4,919
of EUR 4,500
172 donations
Not active
Flexible funding
Report campaign
Top
Instagram Türk takipçi

Instagram Türk takipçi

İnstagram Türk Takipçi Satın Al Instagram platformunda kısa yoldan onbinlerce Türk takipçi almak isteyen kişiler, megatakip.com sitesini ziyaret ederek Türk takipçi alma şansına sahip olmakta. birbirinden farklı paketler ile hemen size uygun paketi seçebilirsiniz. Ucuz instagram takipçi fiyatları ile sizi istediginiz kadar takipçiye ulaştırmayı başaran megatakip Aynı zamanda instagram türk beğeni, Türk instagram izlenme gibi hizmetleri de size bir tık uzakta olarak ayağınıza getirmiştir.