Какво трябва да очакваш от „старта“ до „завършване“ на кампанията ти?

 

startcampaignКогато вече си съставил кампанията си тя е в режим „спряна“, докато не я стартираш през „Старт“ бутона. Кампанията ти е невидима и не може да събира средства преди „Старт“.

стартирала_кампания

Когато я стартираш – получаваш известие от Колектим, че кампанията ти вече е стартирана. Това означава, че тя вече е видима за всички, бъдещи потенциални дарители, можеш да получаваш дарения по нея и можеш свободно да я разпространяваш в социалните мрежи и където още се сетиш.

sharedcamp

Когато стартираш кампанията си – не се колебай да я споделиш, за да могат всички да я видят, проучат, коментират, разпространят и да дарят.

При старт на кампанията си, Колектим ще ти изпрати и мейл – с който допълнително ще те уведоми че вече имаш стартирана кампания.

Какво да правя със стартираната кампания?mehanizmi

Под корицата на кампанията си, ще видиш няколко съществени бутона – за следване на кампанията, за линк, и за споделяне в трите най-разпространение социални мрежи.

Когато някой реши да последва кампанията ти, той ще получава новостите от нея непрекъснато. На практика – той се абонира да следи прогреса й.

Бутонът за линк е по-специфичен –

Ако имаш Блог – това е бутонът, с който можеш да публикуваш кампанията си в него.

Ще се появи този прозорец и кода, който трябва да интегрираш, за да поставиш кампанията си в блога.

Отделно в този прозорец можеш да видиш и краткия линк към своята кампания – по-лесен е за споделяне и е препоръчителен за използване.

Последното поле е за линк, който би искал да дадеш на хора, които определиш да имат достъп до редакция на кампанията ти.

Покани приятел

Това е важна част от развитието на твоята кампания. За да добие тя популярност – са ти нужни много приятели, които да разберат за нея и да ти ударят едно рамо в споделянето. Този бутон действа по този начин. Ползвай го.

pokani

 Новини

Новините са начин да държиш всички заинтересовани по кампанията ти информирани по прогреса й.

Важно е да даваш регулярна информация по кампанията си – така създаваш доверие у всички, които са те подкрепили, и събираш съвсем нови съмишленици.

Можеш да споделяш в социалните мрежи всяка новина, която напишеш.

nowini

updates

Дарение

Когато получаваш дарение по кампанията си – ще получиш известие във Фейсбук. Освен него – Колектим изпраща и мейл на посочения от теб адрес и на теб и на дарителя – за направеното дарение.

В изгледа на кампанията ти имаш специален таб за дарения, където можеш да виждаш всички постъпили по кампанията ти дарения.  Споделяй ги смело- накарай тези, които са те подкрепили да се почувтсват истински значими! Твоето внимание е прекрасна награда за Тяхното внимание към теб!

dareniq

 

 

äàðåíèå_001.pngОсвен че споделянето на всяко дарение показва на дарителя ти  колко го цениш, това отново вдъхва живот на кампанията ти.  Фейсбук ти създава прекрасни съобщения, с които стигаш до голям брой аудиотрия! Ползвай ги.

 Пулс на кампанията

puls

Пулсът на кампанията ти е важна величина, която отмерва жизнеността на кампанията ти. Според това колко си активен с разпространяването й, колко активно караш хората да даряват по нея, споделяш я, коментираш я – изобщо според „животът“ който кампанията ти заживее в социалните мрежи – тя вдига или сваля своя пулс. Трябва да знаеш, че колкото по-Висок е пулсът ти – толкова повече увеличаваш шанса си да спечелиш от Колектим специалната награда – реклама във фейсбук на собствената ти кампания!

Функции на кампанията

Прегледът на кампанията те връща в страницата с всички детайли на кампанията ти и всичко, което можеш да правиш е да я разглеждаш.

  • Редакцията ти позволява да редактираш нещо, което не ти се струва удачно и да направиш кампанията си още по-перфектна. Има обаче условия за извършването на редакция – които можеш да видиш ТУК.
  • Стоп на кампанията – ти позволява да я стопираш за известно време – докато направиш корекции по нея. Когато е стопирана – никой не я вижда и не можеш да получаваш дарения по нея. Виж още за тази функция ТУК.
  • Завършване на кампанията е необратима функция. Предполага се да я направиш когато вече си събрал търсената сума или срокът на кампанията ти е изтекъл ( ако си имал срок). Виж още за тази опция ТУК.

 

finishedКогато завършиш някоя кампания – върху нея се появява печат „завършена,  за да е видимо за всички, че тя е вече приключена и по нея не могат да се правят повече дарения. Видима е само за разглеждане, до момента на изтриването й. При завършване на кампанията – Колектим ще ти изпрати уведомителен мейл.