20150402-DSC05072resized

Срещата…с Героите на „Сити Души“

Българчетата!

…За които е важно да се грижим. За бъдещето – общото, по-доброто, желаното от всички нас.

Не ги изоставяме, защото те могат да се усмихват на нещо много малко, което друг изхвърля пред очите им.

Защото те са достатъчно изоставени, за да им покажем, че няма да са сами. Че могат да разчитат на нас, а ние – на бъдещето.

 

На тях и техните майки е посветена кампания „Сити Души“. Те са героите на кампанията. Никой не иска детето му да е такъв герой, но нашите герои на Съдбата все още се усмихват толкова невинно и по детски, че никой от нас не би ги изоставил. Вижте тези кадри – с всяко дарение, всяко споделяне и участие в кампанията вие помагате на тях – на децата, на бъдещето, на душите на всички ни да са сити!

Благодарим ви от тяхно име, а те ви подаряват своите усмихнати и чисти личица!

 

Малкия невинно син Калоян и неговия грижовен батко :)

Малкия невинно син Калоян и неговия грижовен батко :)

11080555_10152922762273640_2074934281449365232_o

Ivo Iliev: „Батко му ме помоли да ги снимам, защото нямали снимка заедно. Предната седмица идвали момче и момиче фотографи и безплатно направили хартиени снимки на майките с децата, но малкия Коко и брат му не били тогава там. Добри хора са дарили стари дрехи и Калоян е получил синия си гащеризон на звездичките. Брат му е получил ново яке – много беше щастлив, че му е по мярка. Той ми благодари хиляди пъти задето съм натиснал спусъка на фотоапарата и имат снимката заедно… поговорихме с него за кратко.“

Той просто се радва да бъде сниман... кога ли някой някога го е снимал...

Той просто се радва да бъде сниман… кога ли някой някога го е снимал…

Заразяващата чистота на още една детска усмивка..

Заразяващата чистота на още една детска усмивка..

Иво.. един безкрайно любопитен и любознателен ... Иво :)

Иво.. един безкрайно любопитен и любознателен … Иво :)

Русата дама, сърдечно и по майчински прегърнала двете дечица е Теодора, счетоводителка във фондацията. Раздава прегръдки и топлина, без да щади от ресурсите.

Русата дама, сърдечно и по майчински прегърнала двете дечица е Теодора, счетоводителка във фондацията. Раздава прегръдки и топлина, без да щади от ресурсите.

Всъщност Теодора обича да се занимава не с финансите на фондацията - а с това да бъде наистина близо до хората! Да им даде надежда. топлина, грижа.. себе си!

Всъщност Теодора обича да се занимава не с финансите на фондацията – а с това да бъде наистина близо до хората! Да им даде надежда. топлина, грижа.. себе си!

Какво ли кара едно дете да се усмихне по този начин? Снимката ме кара да настръхвам... и буца засяда в гърлото ми от кадъра, уловил тази тъжна усмивка...

Какво ли кара едно дете да се усмихне по този начин? Настръхващо е… и буцата в гърлото не мога да преглътна при този кадър.

Този тъжно усмихнат юнак всъщност беше основна фигура в кухнята, помагаше с миенето на съдовете, товареше и разтоварваше разни неща.. тъжен начин  да се научи едно дете на отговорности..  Момчето вдясно е доброволецът, който готви в кухнята.

Този тъжно усмихнат юнак всъщност беше основна фигура в кухнята, помагаше с миенето на съдовете, товареше и разтоварваше разни неща.. тъжен начин да се научи едно дете на отговорности.. Момчето вдясно е доброволецът, който готви в кухнята.

Научете повече за кампанията,  ВКЛЮЧЕТЕ СЕ в нея…

Споделете!

PS. Благодарности на Иво Илиев за цялата отдаденост, чисто сърце, времеви и всячески ресурс, който отделя, за да подкрепи тази кампания. Кадрите, които виждате са през неговия обектив, през неговата душа.

Continue reading…

Миро и Поли - пред вас - за вашите въпроси

Кои сме ние и каква е целта ни?

Колектим е българската crowdfunding платформа – най-лесният начин да събереш пари за твоя проблем, кауза или проект.

Целта ни е да обединим на едно място будни хора с  креативни идеи, иновативни продукти, благородни каузи и апели за подкрепа и да ги срещнем със съмишленици. ОНЛАЙН.

Постарахме се да направим Колектим  лесна за употреба платформа. Екипът ни се опитва да осигури на потребителите възможност да споделят своите лични истории, необходимости, желания, идеи, проекти за развитие – да направят СВЕТА съпричастен с тях, търсейки помощ за реализирането им.

Как работи?

Създаването на кампания е безплатно.

Нужно е само да разкажеш историята си лично, в думи, снимки, видео – с каквото разполагаш. И да помолиш за помощ. Ние сме до теб на всяка стъпка, за да ти помагаме.

Споделяй  във всички социални мрежи. Достигането до възможно най-голяма аудитория от хора е основна мисия на всяка кампания. С Колектим имаш множество опции да разпространиш кампанията си и да създадеш шум около нея.

Събирай средства – безопасно в своя Пейпал акаунт. Всяка сума, която получите като дарение по кампанията си в Колектим – пристига в личния ви Пейпал акаунт и имате достъп до нея веднага и без посредници.

…Различната crowdfunding платформа…

Въпреки че повечето Crowdfunding платформи работят по един и същи начин, Колектим има своя уникален елемент, който създадохме с цел да подпомогнем събирането на средства на всеки един от вас. Нарекохме го Пулс – той отмерва жизнеността на всяка кампания на база на всички споделяния, харесвания, дарения и пр. взаимодействия по нея. Когато е висок пулсът на кампанията – тя  може да спечели възможността да бъде популяризирана специално от Колектим – сред партньорските мрежи и под формата на фейсбук реклама.

pulse_001

Continue reading…

Видеото – лесни трикове да направиш кампанията си успешна.

Добави си видео

2014-02-19_1504.pngКакво е видеото? 

Вероятно ти е правило впечатление как видео, споделено в социалните мрежи от твоите приятели има  много голяма гледаемост и подтиква хората към активност от всякакъв вид – те коментират, харесват, спорят, смеят се. Изобщо Видеото е споделяне на ЕМОЦИЯ и то с огромен заряд – тъй като статичността от снимката е преодоляна – и на практика досегът с аудиторията е много по- силен. Видеото е като къс филм – само че в него актьор може да си ти – да сътвориш смислено послание, което да отправиш по въздействащ начин благодарение на този прекрасен способ.

Не е нужно да бъде ПЕРФЕКТНО…Просто го направи така че да бъде 

Continue reading…

Начините за споделяне в Колектим

Споделяне на кампания

sharecamp

В Collectim имаш опция да споделиш в социални мрежи цялата си кампания. Важно е да го правиш често и да не се уморяваш да информираш всички за прогреса на кампанията. Честите споделяния са покани към твоите приятели да бъдат активни по кампанията ти. Колкото по-често и на колкото повече места го правиш – толкова по-голям е шансът останалите да поемат инициатива да ти бъдат съмишленици. Както виждаш – сложили сме и специален брояч на споделянията.

Когато натиснете на бутона ВРЪЗКА се отваря прозорец, който ти позволява да вземеш линк, с който да интегрираш уиджет на кампанията си в блог или сайт, където да е видима за всички посетители и да увеличаваш броя на привържениците си.

 

Можеш още да вземеш кратък линк на кампанията си  за по-лесно споделяне и да не се налага да търсиш различни сайтове за съкращаване на линкове.

А ако искаш да дадеш достъп на странични лица до черновата на кампанията – тоест хора, които ще могат да правят корекции по нея и ще имат същия контрол по управлението като твоя – третият линк е за тази цел.

widget

 

Споделяне на наградата

nagradaexample

Отделна е опцията да споделиш само наградите, които си определил за своите дарители, за всяка една от сумите. Това е още един елемент, който можеш да споделиш навсякъде – без да се повтаряш с информация, но същевременно – ангажирайки аудиторията все с едно и също нещо – твоята кампания.
Не забравяй също и LIKE бутона – макар и по-пасивен от останалите дейности е все пак дейност, която се отразява в акаунта ти и хората могат да видят и да полюбопитстват както точно си харесал.

 updatesНовини

Новините са начин да държиш всички заинтересовани по кампанията ти информирани по прогреса й.

Важно е да даваш регулярна информация по кампанията си – така създаваш доверие у всички, които са те подкрепили, и събираш съвсем нови съмишленици.

Можеш да споделяш в социалните мрежи всяка новина, която напишеш.

Споделяне на даренията

dareniqOтделно можеш да споделиш в социалните мрежи всяко едно дарение, пристигнало към твоята кауза. Направи го – така показваш на човека, който ти е дарил, че това е много важен жест за теб, показваш на останалите, че имаш съмишленици, като негласно по този начин ги подканяш и те да те подкрепят. Всичко това са ценните начини да създадеш шум около своята кампания.

 Сподели Профила

В dashboarda  на всеки потребител има бутон Сподели профила. Той е много важен – позволява ти да споделиш целия си профил в Колектим в социалните мрежи  -така че хората да видят всички твои дейности, извършвани в платформата.

Отделно ти предлагаме линк за споделяне на специалния Колектим знак, да заявиш пред всички, че обичаш Колектим.

Но едно от най-важните неща за споделяне тук – е твоята визитна картичка, която съдържа информация за кампаниите ти, даренията ти през платформата и изобщо важни неща, които може би ще се радваш да споделиш. Тя е уиджет, който спокойно можеш да интегрираш навсякъде.

spodeli_profile

Facebook

2014-03-07_1501.png

Споделянето във Facebook ти дава възможност да публикуваш на собствената си стена – така че всичките ти приятели да виждат информацията, която си решил да споделиш.

Можеш да споделиш на стената на приятел – ако искаш да направиш така, че конкретен човек със сигурност да види споделеното.

Ако си член на някоя група – Facebook дава опция да споделиш информацията си в самата група – така ангажираш хора, събрани по взаимен интерес ( този на групата) с поста си.

Ако имаш страница, която управляваш във Facebook – можеш да споделиш своята кампания и направо на нея. Така всички фенове на страницата ще виждат съдържанието, което си споделил.

Всички тези опции за споделяне са важни и трябва да бъдат използвани за твоята успешна кампания. Те създават онзи вирусен ефект на разпространение – въвличат аудиторията чрез различни инструменти и я правят активна в твоя полза.

Сега си ти наред!

Пропускаме ли нещо? Със сигурност.

Използвай коментарите, за да ни допълниш и подсетиш.

Знаем, че не сме най -добрите – но с твоя помощ се надяваме да станем. Не се притеснявай да драснеш коментар – само с обсъждане можем да вървим нагоре!

Как да напишеш „Благодаря“, което да трогне дарителя ти

Никога не забравяй да благодариш

Изпрати лични съобщения на всеки, който ти е помогнал. Покажи на всеки колко признателен си за помощта му. Когато правиш това – всъщност даряваш със сила, този, който ти e дал възможност. Толкова естествен жест на взаимност! Ето няколко полезни съвета как твоето Благодаря – да звучи наистиназапомнящо се!

images (5).jpg

  • Бъди прям и искрен. Човекът, който те чете трябва наистина да ти повярва, че му благодариш. Използвай думи, които са нежни и лични. Не пиши просто „Благодаря“ , а го напиши така че то да значи наистина нещо.

Continue reading…

4 важни правила за комуникацията с потенциални дарители

Когато описваш своята кампания имаш пълната свобода да кажеш какво искаш да направиш и как.

how-to-collect-revenue-from-online-clients.jpg

  • Никога не забравяй да бъдеш честен. Лъжата никога не е добър подход към постигане на целите, затова никога не подценявай своята публика.
  • Не се страхувай да бъдеш шантав – хуморът и забавния тон са отличен начин да привличаш хора към каузата си.
  • Бъди непринуден – не използвай хвърчащи фрази – колкото по-семпъл и естествен си – толкова повече звучиш като ЕДИН ОТ НАС – хората, които ще те подкрепят.
  • Обновявай непрекъснато своите дарения. Хората, които те подкрепят ще се радват да ги държиш в течение как се развива кампанията ти. Това е начин да ги накараш да се чувстват като част от твоя проект и те ще бъдат такава ако непрекъснато ги информираш. ОТКРИТОСТ!

Сега си ти наред!

Пропускаме ли нещо?

Няма да се сърдим ако ни допълниш или коригираш в коментарите. Ние сме от онези странните хора – вземаме си поука вместо да се правим на велики.

Как да формулираш наградата си така, че да влезеш в сърцето на своите дарители

Обяви уникално възнаграждение за своите поддръжници. Може да е нещо мъничко – но е начин да кажеш „Благодаря“

Избери сума на дарение, за която дарителят да получава награда. Трябва да знаеш, че всеки който направи дарение с избраната сума – трябва да получи обещаната от теб награда. За да привлечеш вниманието към каузата си, трябва наистина да се постараеш и в измислянето на тази отплата. Ето някои идеи.

 Отплата

thankyou.jpg

Потенциалните ти дарители обичат да знаят, че техния принос е толкова важен за теб, че да им предложиш отплата. Навярно се сещаш за случаи, в които си се чувствал привлечен от това да помогнеш на някого още повече, когато разбереш, че той се е постарал да измисли специален начин да ти благодари.  В повечето случаи дори нямаш конкретна полза от подаръка, който са ти направили, но самия факт, че те карат да се чувстваш значим – е безценен. Continue reading…

4 лесни трика за запомнящ се апел

Вдъхновение за останалите

 

Fundraise_hero.pngБъди вдъхновяващ – винаги си спомняй, че е велико да бъдеш вдъхновен, но да вдъхновяваш е просто невероятно!

Структурирай своя апел така, че да покаже целия си оптимизъм и енергия, своето желание да създадеш по-добър живот, по-добър свят.

Не използвай сърцераздирателни думи, за да достигнеш до своята аудитория – те са хора, които вече така или иначе са наясно, че животът е труден и всеки има нужда от подкрепа. Сърцераздирателните словоизлияния отдавна вече не са на мода. Нещо повече – те имат склонността да звучат преиграно и да отблъскват хората поради ненужния фалш в тях.

Continue reading…

Защо са важни социалните мрежи и популяризирането.

Социално значение на социалните мрежи

Depositphotos_5352404_xl.jpg

Споделяй – колкото повече го правиш – до толкова по-голяма аудитория ще достигнеш.

Facebook е огромно социално пространство, което дава прекрасна възможност да създадеш шум около твоята кампания. Хората днес са във Фейсбук – за добро или лошо. В твоя случай е повече за добро – защото днес ти не се нуждаеш от вестник, телевизия и радио, за да популяризираш нещо – имаш световната мрежа – която ти дава всеобхватно поле за изява.
Споделяй, харесвай, коментирай, накарай приятелите си да бъдат също активни по твоята кауза.

Continue reading…

Как да определим разумна цел?

Цел, която вдъхва доверие

business-plan1.jpg

Мисли добре преди да заговориш с числата – хората лесно могат да се отблъснат ако целта, която си поставил звучи неразумна.

Целта ти трябва да бъде ясна и точна! – Когато пишеш своята цел трябва конкретно да заявиш какво се очаква да се случи. Пример: „Нуждая се от 2000 евро за операция на очите.“ Когато целта ти е ясна – е лесно измерима

Continue reading…

9 съвета за снимката ти, които ще направят кампанията ти магнит за дарения.

Публикувай снимка в кампанията си

Hug Panda Doll

 

Със снимка – кампанията ти си има лице, което грабва вниманието. Когато добавим изображение към кампанията си – добавяме една голяма доза интимност към посланието си – това е акт на сближаване с аудиторията – разкриваме им себе си. Не просто лицето е това, което откриваме – разкриваме емоция, споделяме момент ( този, в който снимката е заснета),  правим останалите съпричастни към нещо, което за нас самите означава много. Замисли се с кого споделяме любимите си снимки – с приятелите си! Когато споделим една такава снимка – караме останалите да ни чувстват като близки.
Хората обожават да гледат снимки – така че не се притеснявай – НИКОГА НЯМА опасност да сложиш твърде много снимки! 

Continue reading…

Как да напишеш съвършено описание на кампанията си?

Сигурно се чудиш откъде изобщо да започнеш

Опитай се да отговориш ето на тези въпроси:

  • За какво събираш пари?
  • С какво тази кауза е важна за теб?
  • Какво би означавало всяко едно дарение за теб?

ГРЕШНИЯТ НАЧИН – Да си твърде обобщителен

Continue reading…