„Всеки човек притежава потенциала да направи каквото пожелае.“

С Гордост за хората, „които се опитват да променят света!“

 

1429640516916_425x246_tc

Когато на фона на цялата инертност, отчаяние, обезсърчителни трудности  и цялата налегнала ни умора, срещна хора, които вярват в мечтите си и знаят как да ги постигат – съм повече от щастлива да ви запозная с тях и да споделя тяхната енергия с вас!

Хубаво ми е!

Защото има нужда да се говори за силата на желанията ни и как тя променя света около нас и създава нови светове. И колкото повече вярваме – толкова по-склонни сме да сътворяваме чудни вселени. И да- лесни пътища няма – но когато започнем да правим нещо със сърце – просто нямаме право да се отказваме. Убедена съм, че който успява да го прави – е по един или друг начин луд…

Такива са хората, с които ми е прекрасно да си говоря днес ..в Колектим – усмихнати, лъчезарни, креативни, целеустремени, вярващи и прекрасни – Рая, Велина и Димитър. Водени от стремежа за вършене на добро, мотивирани за сътворяване на ред в хаоса, следвайки пътя на мечтите си – КАКВА ПРЕКРАСНА ЛУДОСТ! Пожелавам я всекиму.

Все пак – явно така си става в живота – онези с отворените към доброто, красивото и смисленото сърца – някак успяват да се открият и заедно да започнат да творят ред в хаоса. И СЛАВА БОГУ!

Заедно са родили  гениалната идея да създадат място, където да се споделят не просто снимки и статуси – а ЗНАНИЕ!

А ето ги и тях – съсредоточени, експанзивни, преследващите целите си, вдъхновени и вдъхновяващи, допълващи се, нетърпеливи за промяната, ненаситни в желанието да я постигат – Рая, Велина, Димитър.

 

 

( Зад отговорите стои основно Рая, да се знае)

0e454372879e24aaa9e58bd4166850a2  Кои сте вие?

[badge style=“grey“]Аз и Велина сме психолози и сме работили заедно в продължение на близо 6 години по наистина интересни проекти. Създавали сме и сме организирали различни онлайн и офлайн обучения. В Divera аз отговарям за връзката с преподаватели и подпомагането им при създаване на обученията, а Велина отговаря за контрола над съдържанието. Димитър пък е нашето IT гуру и ни помага с техническата част по платформата.[/badge]

 

Разкажете ни за проекта ви? Как се появи идеята? С какво е специален?

Divera е онлайн обучителна платформа, в която искаме да запазим социалния аспект в ученето. Това е и причината, поради която наричаме Divera – Социална мрежа за споделяне на знания!

Самите ние сме преминавали различни онлайн обучения и така сами изпитахме необходимостта от Divera. При големите международни платформи реалният контакт между преподавател и обучаем липсва поради големия брой обучаеми, а и поради факта, че повечето хора не владеят достатъчно добре английски език. Divera е място за създаване на общност от експерти и обучаеми, в различни сфери. Divera е място, в което хората могат да учат и да се развиват заедно.

Как изглежда работното ви място? – Опишете ни атмосферата ви на работа.

Работното ни място е страхотно, защото нямаме такова. Понякога работим от къщата на някой от нас. Обичаме да се срещаме и работим в паркове, градинки и кафенета. До скоро бяхме част от предприемаческата програма на Start It Smart, които ни предоставиха страхотно co-working пространство в продължение на 10 седмици. Този тип работни места ни дават страхотна гъвкавост и за сега виждаме разходите за офис като напълно ненужни.

Вие от какво се вдъхновявате?

Вдъхновяват ме хората, които се опитват да променят света. Звучи клиширано, но от както започнахме да работим по Divera, открихме един напълно различен свят, една тотално нова за нас екосистема тук в България. В нея хората работят наистина здраво, за да направят държавата ни едно по-добро място за живеене, в което хората са проактивни и знаят, че сами отговарят за съдбата си.

От какво се обезсърчавате?

Бездушието и инертността.

Какво е за вас Краудфъндингът?

Краудфъндингът е прекрасен начин всеки да даде нещо наистина малко от себе си, създавайки нещо голямо. Беше крайно време някой да направи краудфъндинг платформа в България и благодарим на Collectim за това!

[badge style=“blue“]

Вярвате ли в идеята – непознати хора да ви подкрепят в сбъдването на един ваш проект? Вие правили ли сте го за някого?

Когато идеята и целта са общи, няма значение дали хората са познати или непознати. Ежедневно всеки от нас решава дали ще подкрепи или не дадена идея, кауза, становище и тн. Убедена съм, че абсолютно всеки в един или друг момент е помагал на напълно непознат човек, дали със своето време, пари или по друг начин.

[/badge]

Проектът събира средства, за да се финансира – Можете смело да им ударите едно рамо! 

 

Споделети ги, буустнете ги, и знайте, че всяко дарение – дори и най малкото е от значение за добрата им кауза!

 

 Какво ви кара да вярвате в хората?

Всеки човек притежава потенциала да направи каквото пожелае. Въпросът е този потенциал да бъде развит и насочен в градивна посока.

 

А ето и техния мисъл-съвет към всички вас, отправен по много бухалски – защото бухалът – бил птицата на мъдростта!!!! 

 

11174592_1590315881251330_5589814352834138373_oУспех на Divera, Успех на милите ентусиазирани светопроменящи сладури!!!!

DIVERA В БТВ и във вихъра си 🙂