Защо са важни социалните мрежи и популяризирането.

Социално значение на социалните мрежи

Споделяй – колкото повече го правиш – до толкова по-голяма аудитория ще достигнеш.

Facebook е огромно социално пространство, което дава прекрасна възможност да създадеш шум около твоята кампания. Хората днес са във Фейсбук – за добро или лошо. В твоя случай е повече за добро – защото днес ти не се нуждаеш от вестник, телевизия и радио, за да популяризираш нещо – имаш световната мрежа, която ти дава всеобхватно поле за изява.
Споделяй, харесвай, коментирай, накарай приятелите си да бъдат също активни по твоята кауза.

Използвай Twitter като още едно средство за привличане на сътрудници. Туитър е „създателят“ на тъй наречените хаштагове (подобни на говорилни), в които се публикуват неща по определена тема. Популярно в Туитър е споменаването ( @mention). Споменавай хора, така ще направиш съдържанието си – видимо за тях и ще ги подтикнеш към активност.  Използвай такива за своята кампания, изобщо не се колебай за всякакви тънкости и новости.
Ако имаш и Google+ акаунт – не се колебай да го ползваш – чудесно място е за създаване на публичност. Тук аудиторията е по-бизнес насочена. В Гугъл + имаш шанса да подбираш различни кръгове на разпространение, съответно за различните читатели – можеш да избираш различни послания, с които да достигаш до тях. Използвай всеки вид социални мрежи, за които можеш да се сетиш, за да разпространяваш своето послание.

Youtube –  непременно трябва да качиш видеото си от кампанията ( ако вече си направил такова ) в тази мрежа. И не забравяй да оптимизираш заглавието си така, че да бъдеш лесно откриваем. Едно видео в Youtube те изстрелва много напред.

Pinterest –  страхотна социална мрежа за складиране на интересни неща върху т. нар.. „дъски“ . Направи си дъска, сложи и готино заглавие и си забоди там кампанията.

Блогове на известни репортери и журналисти са добър вариант, те се нуждаят от добри истории, за които да пишат – научиха ли вече за теб?

Намери известни блогове и се помоли на блогърите да напишат някоя статия за теб. Блоговете, които са четени от много хора са идеално място за популяризиране. А и една публикация в такъв блог е съвсем друго ниво на разпространение на кампанията ти  – там е послание от ДРУГ за ТЕБ! Нещо като реклама, но много по-добро, нали?

Най-важното от всичко това е да запомниш, че за да има успех кампанията ти – тя трябва да присъства във възможно най-много социални мрежи – възможно най-често. БЪДИ ПОСТОЯНЕН!!!! 

Сега си ти наред!

Какво мислиш ти?

Напиши ни коментар с твоето мнение по въпроса за социалните мрежи.

Нека си бъдем полезни взаимно!