Как да напишеш съвършено описание на кампанията си?

Сигурно се чудиш откъде изобщо да започнеш

Опитай се да отговориш ето на тези въпроси:

  • За какво събираш пари?
  • С какво тази кауза е важна за теб?
  • Какво би означавало всяко едно дарение за теб?

ГРЕШНИЯТ НАЧИН – Да си твърде обобщителен

Никой не харесва когато не разбира целта на задачата ти – още повече когато освен, че си неясен и неконкретен – искаш пари за нея. Едно такова описание няма да грабне никого, няма да създаде доверие в никого и кампанията ти ще угасне по-бързо от неплатена сметка за ток.

УСПЕШНИЯТ НАЧИН – ДА БЪДЕШ ДИРЕКТЕН

  • Кажи семпло и без излишни увъртания за какво и колко пари са ти необходими. Хората ценят откритостта и честността.
  • Направи план как всяка стотинка ще бъде изхарчена – колкото по-подробен си – толкова по-голямо доверие ще събудиш сред хората, че парите им няма да отидат на халос.
  • Бъди оптимистичен – дори поводът да не е от най-веселите – нека целия свят разбере какво позитивно сърце имаш и колко силна е вярата ти в живота и в доброто. Това освен, че мотивира останалите да ти симпатизират заради демонстрираната воля – окуражава и тях да погледнат с ведро око на заобикалящата действителност и да оценят всяка минута.
  • Хумор – Сложи усмивка в тона си – хуморът сближава. Но го използвай само, ако е уместно!

ВДЪХНОВЯВАЩ

Ако успееш да намериш своя уникален начин да бъдеш вдъхновяващ – това е ПРЕКРАСНО! Не бързай – нещата, които вдъхновяват обикновено са най- семплите и онези близки до същината на живота. Можеш да почерпиш мъдрост от цитати от книги, филми, цитати от известни личности, сентенции и интересни фрази. Винаги има такива, които биха могли да бъдат в кореспонденция с твоята кауза – просто потърси и намери правилния начин да ги свържеш в описанието си.

ГРАМОТНО

Не на последно място – описанието ти е съвършено – когато освен всички горепосочени съвети – си обърнал внимание на граматика, пунктуация и правопис. Няма нищо по-отблъскващо от послание, което съдържа грешки – те винаги се набиват на очи и някак оставят дистанция между теб и хората, с които комуникираш.

Сега си ти наред!

Какво мислиш?

Има ли други ценни съвети и насоки, които пропускаме?

Ако се сещаш за нещо – напиши го в коментарите и сподели знанията и опита си с останалите.