Как да привлечем първото си дарение?

Първото дарение е ключово, защото то дава начало и скорост на последваща лавина от дарения. Затова сме ви приготвили някои малки съвети, как да го получите и да завъртите колелото на една успешна кампания.

Кампания, която си струва да споделиш

Кампанията, която създавате трябва да си струва да бъде споделяна – ако вие самите не се чувствате заинтригувани – значи трябва да се постараете още, за да я направите завладяваща.

  •  Напишете историята си – а не просто финансовата си нужда.  

Хората не обичат да гледат на тях като на банка за отпускане на кредит. Те обичат да се чувстват въвлечени, да усетят връзката с вас, да са полезни и значими.

  •  Посланието, което създавате – трябва да общува с тях. 

Осигурете достатъчно въздействащи снимки, видео ако е необходимо, не спирайте да обновявате информацията по кампанията си. Напишете апел, който да грабва вниманието и да предизвиква желание да ви подкрепят. Не се ограничавайте в заглавие като на всички останали – дайте му вашия стил и маниер. Когато пишете описанието на кампанията си – направете го без условности, без притеснения, без свян – излейте душата си. Това винаги се чувства и оценява от този, който ви чете…

Първото Дарение

* Както отбелязахме – първите дарения са най-съществени за успеха ви. Хората се амбицират и мотивират да подкрепят дадена кауза, когато виждат, че някой вече го е направил. Това ги кара да се чувстват по-сигурни.

* Съветът ни е да се обърнете към най-близките си – родители, най-добър приятел, близък роднина или или някой, който вярвате, че ще направи този жест към вас. Точно за това посветихме Колектим на приятелите, които помагат. Помолете ги лично, без да се притеснявате че това е молба за помощ. Всеки минава през моменти, в които се нуждае от подкрепа, или такива в които може да си позволи да бъде подкрепа. Няма нищо срамно!

* Освен финансово – помолете приятелите си да бъдат активни по вашата кампания – всяко споделяне, харесване, коментиране в социалните мрежи, поддържа кампанията ви жива, разпространява я и разширява диапазона на хора, до които е достигнала. НЕ спирайте да напомняте за нея! 

Как да привличате дарения от системата на КОЛЕКТИМ?

Първото нещо, което трябва да направите, след като сте създали кампанията си, е да отидете в Контролния панел и да натиснете СТАРТ. Когато кампанията ви е стартирана, тя вече може да бъде виждана от бъдещите ви дарители. Затова от съществено значение е ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ КАНИТЕ С МОЛБА ЗА ПОМОЩ!

Съществено поле от кампанията ви е това, в което са съсредоточени тези важни бутони – Целта на всеки организатор на кампания е да обясни на своите бъдещи дарители, че :

1. Дарението по кампанията му се извършва бързо и лесно чрез този оранжев бутон,

2. Че кампанията му събира средства и да я сподели във всички социални мрежи, за които се сети, и възможно най-много пъти.

Обяснете на всичките си приятели – че всеки метод на разпространение на кампанията ви в Колектим – е стъпка нагоре към вашия успех.

Коментирайте, коментирайте всичко каквото се сетите – коментарите ви излизат директно във фейсбук и са с препратка към кампанията ви – така че всяка дума казана тук – е отново препращане към кампанията ви и молбата ви за помощ може да бъде чута по един ненатрапчив начин. Коментарите са много важни – агитирайе близките си също да го правят.

Всеки начин за разпространение на кампанията ви е път към успеха ви. Колкото по-известна е тя – толкова по-голям брой дарители ще привлечете. Не спирайте да се стараете. В крайна сметка – така и хората разбират – че наистина имате интерес да гоните целта си.

Колектим ви желае УСПЕХ!

ВИЖ ОЩЕ: Как да ползваш социалните бутони, за да направиш кампанията си известна?