4 лесни трика за запомнящ се апел

Вдъхновение за останалите

Бъди вдъхновяващ – винаги си спомняй, че е велико да бъдеш вдъхновен, но да вдъхновяваш е просто невероятно!

Структурирай своя апел така, че да покажеш целия си оптимизъм и енергия, своето желание да създадеш по-добър живот, по-добър свят.

Не използвай сърцераздирателни думи, за да достигнеш до своята аудитория – те са хора, които вече така или иначе са наясно, че животът е труден и всеки има нужда от подкрепа. Сърцераздирателните словоизлияния отдавна вече не са на мода. Нещо повече – те имат склонността да звучат преиграно и да отблъскват хората поради ненужния фалш в тях.

Различни проучвания сочат, че колкото по-естествено и смирено подхождаш – толкова по-голям е процентът на хората, които биха могли да ти симпатизират. Покажи им, че имаш вяра, бъди креативен, бъди смел.

 Четири неща, които твоят апел трябва да БЪДЕ!

  • Свързващ – свържи апела си с нещо, което интересува твоята аудитория – пести време, кара ги да се чувстват добре, да се чувстват силни…
  • Награждаващ – Предложи награда за участието им в твоята кауза. Добрите награди са внезапни, лични.
  • Да помолиш ясно за помощ – да ги накараш да си визуализират самото действие.
  • Запомнящ се – не просто да направи впечатление, впечатлението да бъде трайно. Помисли за всички онези реклами, които си запомнял, за да разкажеш на приятелите си, а дори не си запомнил какво всъщност са рекламирали. Трябва да направиш апел, който да е запомнящ се – но и да е свързан с каузата ти.

Сега си ти наред!

Нещо пропускаме ли за апела?

Сподели ни и твоите знания за тази съществена част от посланието на кампанията – всеки съвет е добре дошъл.

Ползвай коментарите за поле за изява – нека всички виждат какво ни пишеш!