9 съвета за снимката ти, които ще направят кампанията ти магнит за дарения.

Публикувай снимка в кампанията си

Със снимка – кампанията ти си има лице, което грабва вниманието. Когато добавим изображение към кампанията си – добавяме една голяма доза интимност към посланието си – това е акт на сближаване с аудиторията – разкриваме им себе си. Не просто лицето е това, което откриваме – разкриваме емоция, споделяме момент ( този, в който снимката е заснета),  правим останалите съпричастни към нещо, което за нас самите означава много. Замисли се с кого споделяме любимите си снимки – с приятелите си! Когато споделим една такава снимка – караме останалите да ни чувстват като близки.
Хората обожават да гледат снимки – така че не се притеснявай – НИКОГА НЯМА опасност да сложиш твърде много снимки! 

  • Когато crop – ваш снимката си – внимавай да отрежеш част, която е съществена, да се вижда добре на снимката какво има на нея. Няма смисъл от crop, който е отрязал част, която е неразбираема.
  • Винаги следвай правилото за 3-те третини в снимката си – обикновено добрите, въздействащи снимки – никога не позиционират обекта, който искат да покажат в центъра.
  • Избери такава, която освен да ти е любима заради момент, емоция, преживяване – да носи наистина заряда от всичко това!
  • Избери такава, която е в съответствие с каузата ти. Например, ако целта на кампанията ти е да отидеш на меден месец с любимия/ата си – сложи ваша весела и пленяваща снимка.
  • Когато обработваш своята снимка – винаги прави разлика между Crop, Resize   и деформация. Снимки, които са смачкани, издължени, разширени при обработката ти – говорят основно, че не си се справил добре с нея. Постарай се и я направи да изглежда наистина добре.
  • Важно е снимката, която си избереш да бъде и все пак с добро качество – за никого няма да е удобно да се чуди какво точно е заснето на нея, а и е далеч по-представително и за теб и кампанията ти, ако си обърнал внимание и на този детайл.

Позитивизъм

  • Важно е да знаеш, че снимките, които споделяш трябва да са приятни за гледане, да бъдат подканящи, да накараш хората да те харесат наистина и да искат да те подкрепят.
  • Не споделяй тъжни снимки. Прекаления драматизъм отблъсква.
  • Хората адмирират и подкрепят волята за справянето с трудностите, така че акцентирай на снимка с положително послание. Дори когато поводът не е весел, опитай да се концентрираш върху позитивизма и силата, които искаш да покажеш.

СЕГА си ти наред!

Със сигурност има неща, които не сме се сетили да споменем тук – не се колебай да ни допълниш в коментарите!

Все пак целта ни е да бъдем полезни, нали? Нека бъдем всички такива – с каквото можем.