7 пречки, които незабавно трябва да отстраниш, за да постигнеш целта си

Неоправдани очаквания

Кампанията, която си създал, може да ти се струва страхотна, да ти изглежда, че много хора ще я подкрепят и бързо ще събереш целта си, но резултата да не е точно такъв. Докато други кампании – могат да са в пъти по-незначителни от твоята, но да събират средства много по-успешно. Виж някои причини, които могат да доведат до провал и най-добрата кампания.

Твърде висока цел/ твърде ниска

Ако поискаш от хората твърде много – веднага ще решат, че си алчен и ще се подразнят от искането ти. Ако пък им поискаш твърде малко – най-вероятно ще сметнат, че не си достатъчно наясно с това, което искаш да правиш и ще те пренебрегнат. Интересувай се, проучвай най-реалистичната за твоята кампания ЦЕЛ и се придържай към нея. Когато я назоваваш – обоснови се – това е създаване на доверие.

Виж:

Съвети за формулирането на целта си.

Лош избор на медия

Може би си качил свои любими снимки и си мислиш, че те ще значат същото и за останалите, които нямат никакво отношение към тях. ГРЕШКА! Със снимката, която прикачваш – ти трябва да създадеш отношение – и то да е положително!
Същото се отнася и за видеото, ако си решил да направиш и качиш такова. Разбира се – не е нужно да изглежда професионално – но го направи внушително и вдъхновяващо. Акцентирай на позитивизма си.
Виж:

Полезни съвети за твоята снимка

Полезни съвети за видеото

Липса на промотиране на кампанията

Една от основните грешки на повечето хора, които създават кампании, е че те си мислят че най-важното, което трябва да направят е да я създадат и да чакат тя да събере средства. Всъщност – за да постигне успех една кампания – тя трябва да бъде непрекъснато промотирана. Само тогава тя има шанс да достигне до по-голям брой хора и да получи по-голямо количество дарения. Колектим се е постарал да ти осигури всевъзможни начини за разпространение на кампанията си – Погледни ги тук.

Да се откажеш твърде рано

Стигнал си до някъде и си се обезсърчил. Решаваш да се откажеш. ГРЕШКА!

По—добре прочети внимателно съветите ни от Колектим 101 и се постарай да направиш кампанията си наистина УСПЕШНА. Не обвинявай останалите, че не искат да ти помогнат – опитай се да разбереш какъв е правилният начин да поискаш тази помощ.

Липса на обратна връзка за твоите дарители

Когато липсва информираност – поддръжниците ти ( дори тези, които до момента са били такива) губят мотивация да те подкрепят, защото спират да вярват, че работиш усърдно по постигането на целта си. Колкото повече обновявания правиш, с всичката информация, която можеш да осигуриш, толкова повече доверие създаваш, откритост в отношенията между теб и дарителите ти.

Невъзможност да Вдъхновиш

Без значение, колко много споделяш, разпространяваш, коментираш кампанията си и каниш хора да бъдат твои поддръжници – ако не си ВДЪХНОВЯВАЩ – шансът е почти никакъв.
Когато отправяш своите послания – мисли как те биха могли да бъдат свързани с твоята аудитория, как евентуалните ти поддръжници биха могли да се почувстват въвлечени в каузата ти. Основно правило е да запомниш 4 неща за достигане на душата на дарителя:

  • Бъди оригинален
  • Бъди естествен
  • Бъди семпъл
  • Бъди искрен
  • Недостатъчно детайлно описание/хаотично описание

Описанието на кампанията ти е важно, защото по него бъдещият ти дарител се информира дали си струва да те подкрепи или не. Той иска да прочете там твоята мотивация, да разпознае оптимизма ти и целеустремеността ти, иска да ти повярва – и това ще разбере ако си бил достатъчно детайлен, но и структуриран в обясненията си. Никой не обича да чете неподредени мисли – те алюзират за неясна представа за това, с което си се захванала да правиш. Ако ти не си в състояние да подредиш изказа си по ПРОЕКТА си – никой не е.

Източник на инфо: www.Quora.com/Crowdfunding