Кои сме ние и каква е целта ни?

Колектим е българската crowdfunding платформа – най-лесният начин да събереш пари за твоя проблем, кауза или проект.

Целта ни е да обединим на едно място будни хора с  креативни идеи, иновативни продукти, благородни каузи и апели за подкрепа и да ги срещнем със съмишленици. ОНЛАЙН.

Постарахме се да направим Колектим  лесна за употреба платформа. Екипът ни се опитва да осигури на потребителите възможност да споделят своите лични истории, необходимости, желания, идеи, проекти за развитие – да направят СВЕТА съпричастен с тях, търсейки помощ за реализирането им.

Как работи?

Създаването на кампания е безплатно.

Нужно е само да разкажеш историята си лично, в думи, снимки, видео – с каквото разполагаш. И да помолиш за помощ. Ние сме до теб на всяка стъпка, за да ти помагаме.

Споделяй  във всички социални мрежи. Достигането до възможно най-голяма аудитория от хора е основна мисия на всяка кампания. С Колектим имаш множество опции да разпространиш кампанията си и да създадеш шум около нея.

Събирай средства – безопасно в своя Пейпал акаунт. Всяка сума, която получите като дарение по кампанията си в Колектим – пристига в личния ви Пейпал акаунт и имате достъп до нея веднага и без посредници.

…Различната crowdfunding платформа…

Въпреки че повечето Crowdfunding платформи работят по един и същи начин, Колектим има своя уникален елемент, който създадохме с цел да подпомогнем събирането на средства на всеки един от вас. Нарекохме го Пулс – той отмерва жизнеността на всяка кампания на база на всички споделяния, харесвания, дарения и пр. взаимодействия по нея. Когато е висок пулсът на кампанията – тя  може да спечели възможността да бъде популяризирана специално от Колектим – сред партньорските мрежи и под формата на фейсбук реклама.

 

 

Целта ни е да  акцентираме върху доброто намерение на всеки един да ПОМОГНЕ, и да  дадем възможност на всеки един да го направи дори когато не може да отдели финансови средства.

Да се добави стойност на думата приятел днес е много важно, особено когато всеки от нас е заобиколен от списъци със стотици, че дори и хиляди в социалните мрежи. В Колектим този списък – има по-различен и емоционален смисъл.

За Кого е Колектим?

За ВСЕКИ! 

За Неправителствени организации, за бизнес предприемачи, за любители на животните, за политически групи. Колектим е за всеки като ТЕБ – решил да събира средства за своето образование, за лечение, за екскурзията си, за рождения ден или сватбата си. За всичко!


 Идеята

Основната ни идея е да се опитваме да „заразяваме“ хората с позитивизъм като ги въвличаме в добри каузи. Няма никакво значение дали са от страната на „даващите“ или от позицията на „нуждаещите се“ – това което е важно е всеки да се чувства ЗНАЧИМ. Значим с идея, която иска да реализира, значим с подкрепата, която оказва.

Искаме да разпространим идеята, че едно добро намерение може да се зароди навсякъде – и именно Collectim е мястото където може да го превърнете в действие. Целта ни е Collectim да бъде щастливо място, безопасно за всеки, но преди всичко – място, където всеки да се чувства свободен, одухотворен и открит да сподели своя заряд с останалия свят.

Иска ни се да е арена на истинска ЗАЕДНОСТ – един добър пример за това, че хората могат да постигнат всичко когато се обединяват. Трябва да е място където да срещаме приятели, съмишленици, поддръжници, в което да общуваме, да бъдем щедри, да бъдем добри, да бъдем благодарни – място, което да ни напомня, че ВСЕКИ ДЕН Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ!

 

В заключение…

Може би звучи приказно, но годините на човешко съществуване са доказали най-простата истина – човекът е социално създание – той има нужда да обича, да бъде обичан, да бъде подкрепен, да бъде прегърнат, окуражен, одобрен, приет – да бъде приятел и да има такъв… За това и Collectim посвещаваме на …Приятелите, които помагат…