Сити ДУШИ

Loading

Polina Kotseva

Никоя майка не заслужава да се чувства изоставена! ТЕ ИМАТ НАС, нали?

Да създадеш живот е нещо прекрасно, особено когато знаеш, че не си сама. В противен случай това може да е нещо ужасяващо страшно за жена, която няма на кого да разчита. И все пак намираш сили на пук на самотата, трудностите и сблъсъка с толкова много емоции, отговорности и нови мигове, за които никой не е подготвен.

Институциите ги наричат „самотни майки“, но коя майка всъщност е самотна, когато всеки ден може да погледне детските очи и искрено да се усмихне на своята рожба? Напук на неволите. Въпреки, че няма на кого да разчита. 

Всъщност... има на кого – НА НАС.

Ти, аз, ние – които знаем, че не е справедливо една майка да се чувства самотна. Ние знаем, че е важно да не сме поредните, обърнали гръб на тези жени, които не са избрали лесния път и следват своята най-важна мисия, отредена от живота – да бъдат майки въпреки всичко!

Общо 280 майки и деца получават храна само 5 дни в седмицата от социалната кухня на ул. Драва Собоулч 7а (гр. Варна).

280 майки и деца гладуват през останалите 2 дни.

До момента, добър човек е финансирал съботното хранене, но вече не може да го прави. И не са имали сърце да им кажат, че повече храна няма да има. 

Това можем да променим заедно. Няма значение дали е справедливо, или не!
Важното е, че можем да го променим!

От кухнята на ул. Драва Собоулч 7а са казали, че ще се вместят в 1.50 лв на порция. Това прави 420 лева за организирането на обяда за една събота и неделя. Но с 9 000 лева - ще можем реално да осигурим обяд без притеснения за следващите 21 седмици на тези жени и техните дечица. Тока, труда ще са безвъзмездно от хората в кухнята.

Защото НИКОЯ МАЙКА не е самотна!
Защото НИКОЯ МАЙКА не бива да се чувства изоставена!
Защото ако заедно успеем в тази мисия – и тези майки, и аз, и ти – всички ние ще сме със СИТИ ДУШИ! Това е нещо безценно!

Аз съм Поли.

Видях събитието за организиране на топъл обяд за самотните майки, което Никола Куташки инициира и заедно с Иво Илиев и приятели решихме да разрастнем кампанията и да въвлечем повече хора в нея.

Можете да ни пишете без да се притеснявате, да се интересувате за подробности по кампанията - ние оставаме на разположение да даваме постоянна информация и в крайна сметка - обнадеждени сме, че заедно можем да направим нещо наистина ценно!

Всеки може да помогне!

 • Всяко дарение е от значение за кампания като тази! Без значение от размера му, важен е броят на хората, които ще се включат в тази инициатива - именно те могат да я направят успешна.
 • Ако не можете да отделите дори малка сума - винаги можете да натиснете BOOST бутона - той повишава пулса на тази кампания и тя ще бъде рекламирана от Collectim, с цел достигане до по-широка аудитория от съмишленици,.
 • Споделете кампанията. Всеки шум, който успеем да създадем около този казус - може да доведе до една по-щастлива развръзка.

От 09.03.15 - има и банкова сметка от Колектим, към която можете да превеждате своите дарения. 

IBAN: BG10RZBB91551005701324
BIC: RZBBBGSF
REIFFEISEN BANK
Титуляр: Колектим ЕООД 

Като основание за превода - пишете "Кампания СИТИ души"

Тъй като към момента няма как даренията по банковата сметка да се отбелязват директно в сайта на кампанията - както е с Пейпал даренията - ще отбелязвам лично всяко дарение, което е видимо по сметката. В момент, в който се натрупват повече средства ( може би на седмична база) ще прехвърляме къ Пейпал акаунта на кампанията - за да може сумата да се отбелязва в прогреса и всичко да е видимо, проследяемо и прозрачно!

Това е една от онези жени, тъй наречените "самотни майки", за които организирахме кампанията "Сити души" http://coll.im/6tza3i ...

Съгласила се да я снимат, въпреки, че никой не обича да бъдат запечатвани слабите и болезнените му моменти, защото била убедена, че „нали за всички го правим, нека, нека“...

Гледам тази снимка, която за много от вас ще бъде просто снимка.. но аз виждам поглед - изгубил надежда, израз - потънал в сиво.. образ - лишен от мечти...

И в ума ми са думите на Ivo, заснел този кадър...

"Тук я помолих да се усмихне"....

Споделям връзка към статията на Иво Илиев, когато беше на посещение в социалната кухня, с всичко написано, видяно, почувствано...

02.04.2015 г. беше ден на среща! С ТЯХ - ГЕРОИТЕ на кампанията!

А ето ги и тях - Българчетата... децата на "самотните" български майки, които ние не бива да изоставяме и НЯМА! 

Това е Калоян, невинно син Калоян в ръцете на батко си. Иво Илиев им направи този кадър, помолен от баткото, защото те "си нямали снимка заедно". Добри хора са дарили стари дрехи и Калоян е получил синия си гащеризон на звездичките. Брат му е получил ново яке - много беше щастлив, че му е по мярка.

Това е Иво, заснет от Големия Иво, в миг когато открива изхвърлената от някой друг играчка, която за него е съкровище, което го кара да подари тази усмивка! Иво.. няма как да забравя очите! 

Този мъник помагаше в кухнята, почти нямаше време да го снимаме, защото беше зает да доброволства по всички възможни начини. Това е и причината да не сме разбрали името на този наш герой. Той просто беше вихър и сме благодарни, че ни отдели този миг измежду благородните си задачи да заснемем този кадър. 
Докато бяхме там с Иво Илиев, в мен преминаваха какви ли не емоции. Както сам Иво каза: "немотията им ги е обединила по един много красив начин". Безусловен. Безрезервен.

И знаех, че на фона на цялото им нямане – тази споделена, нежна и толкова безусловна близост ги прави по-богати от повечето хора, които познавам, в автомобили по-скъпи от апартаментите им, заобиколени от студенината на ненужен лукс и охолство... без споделеност.

Убедена съм, че пред чистата, детска, невинна заедност – всеки лев губи стойност и всичкото финансово богатсво изглежда нелепо смешно. И също толкова нелепо необходимо... за оцеляване.. Сигурна съм – че всеки от нас има какво да им даде..точно колкото съм сигурна, че ако си позволим да ги ВИДИМ – има много какво да научим от тях.... 

Благодарим ви!

comments

No updates made by now

No donations made by now

Pulse

5
last 30 days
 • Likes
  0
 • Views
  5
 • Shared content
  0
Social causes
Personal
EUR 4,919
of EUR 4,500
172 donations
Not active
Flexible funding
Report campaign
Top